با شیر سردکن دهان میکروب ها را برای مدتی بسته نگه دارید

۱ بازديد

با شیر سردکن
دهان میکروب ها را برای مدتی بسته نگه دارید

شیر سردکن تک مخزنه و ۲ مخزنه
 
 
 
 
 
 

شیر و میکروب داستانی به درازای تاریخ دارد. میکروب در بدر به دنبال شیر است و هر کجا که شیر را تنها گیر بیاورد دودمانش را به باد می‌دهد. اما قضیه با ورود شیر سردکن همانند شوالیه‌ای در تاریکی به دنیای لبنیات به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و شیر را از چنگال میکروب ها نجات می‌دهد. شاید تعجب کنید ولی این روایت هملت گونه ما چیزی شبیه همین داستانی بود که در این چند خط بالا اشاره کردیم. بله شیر سردکن و ماجرایی که واقعیت دارد؛ ولی چگونه؟

بعد از خروج شیر از بدن دام شما فرصت چند دقیقه ای دارید تا شیر دچار فساد و خرابی نشود. شاید بگویید خوب یک مقدار شیر که خراب شود به جایی بر نمی‌خورد. نخیر جانم اگر شما یک دامداری خیلی بزرگ داشته باشید و روزانه چند صد لیتر شیر خام تولید شود، آن هم نه شیر یک نوع دام بلکه نمایشگاهی از شیر انواع دام تولید می‌شود در این صورت قضیه فرق خواهد کرد.

البته از زاویه دیگر هم به این موضوع نگاه کنیم. فرض کنید یک فروشگاه لبنیاتی بزرگ دارید و می‌خواهید روزانه چند ده لیتر شیر خام به مشتریان عرضه کنید. در این صورت تکلیف شیری که از تولیدکنندگان به شما می‌رسد تا زمان فروش آن چه خواهد شد. آیا باید صاف بایستید و به روی شیر نگاه کنید و یا این شیر را تا زمان عرضه داخل مخازنی مجهز نگهداری کنید؟ تکلیف این موضوعات را در ادامه روشن خواهیم کرد.

شیر سردکن و معادلاتی که جابجا شد

همه ما از فواید شیر بسیار شنیده‌ایم. می‌دانیم که کامل ترین ماده مغذی برای بدن انسان است؛ یعنی هر چیزی که در داروخانه‌ها تحت عنوان انواع ویتامین، پروتئین، کلسیم و … به دنبالش بگردید، داخل شیر جمع شده است. پس بازار خرید و فروش شیر خام چیزی نیست که حالا حالاها جمع شود تا خود قیامت وجود خواهد داشت و درش حرفی نیست.

اما کاش موضوع فقط خرید، عرضه و مصرف شیر بود. این ماده مثل آب خوردن به انواع محصولات دیگر هم قابل تبدیل است. بیایید با هم بشماریم: ماست، پنیر، خامه، سرشیر؛ دوغ، کشک مایع، کشک خشک، قره قروت، کره، مایه بستنی و وووووو. پس چه بازار وحشتناک داغی منتظر فعالان لبنیاتی است و همه این ها تنها با خرید شیر سردکن است که محقق خواهد شد.

عجله نکنید شیر سردکن تنها یک نام سه بخشی نیست. دستگاهی مخزن دار است که حیات شیر را از دامداری ها تا کارخانجات لبنی و البته فروشگاه‌های لبنیاتی مدیون آن خواهید بود.

 

نظاره گر دستگاه شیر سردکن از نزدیک باشیم

شاید بگویید که وجود تنها یک مخزن ساده با درب روی آن برای نگهداری شیر خام و تازه کافی است. ولی مشکل که یکی دو تا نیست. شیر ما تنها نیست و داخل آن به اندازه معینی در حدود 3.5 الی 7 درصد (بسته به نوع شیر گاو، گوسفند و بز و …) چربی شیر و یا اصطلاحا خامه وجود دارد. به همین دلیل نیاز به مخازنی ویژه با طراحی منحصربفرد خواهد بود که هم خود شیر و هم چربی که عین کنه به آن چسبیده را باید داخل آن را سالم نگه دارد.

 

در مخزن دستگاه شیر سردکن همیورا چه می‌گذرد؟

در این مخزن بماند. شیر ما داخل بازداشتگاهی قرار دارد که هر لحظه ممکن است به قید وثیقه آزاد شود. البته به شرطی که پاک و سالم مانده و در قید و بند میکروب ها نباشد.

مخزن دستگاه شیر سردکن به صورت دوجداره ساخته می‌شود و در بین جداره داخلی و جداره بیرونی با عایق مخصوصی به نام پلی یورتان تزریق می‌گردد.

خیلی از ماجرا دور نشویم. شیر که تاب هر دمایی را ندارد و هر لحظه ممکن است که به خاطر تغییر دمای داخل آن دچار خرابی شود. بنابراین وجود مخزنی عایق بندی شده الزامی است.

خوب قرار است که مسافرخانه شیر برای چند روز کاملا بهداشتی باشد. پس چه چیزی بهتر از جنس استیل 304 که هر کسی نداند، لبنیاتی کارها خوب می‌دانند که وجود این گرید استیل برای هر نوع ماده غذایی بالاخص شیر بسیار حیاتی خواهد بود. اصلا هر کجا که محصولات لبنیاتی با یک دستگاه در تماس باشند باید از این نوع گرید استفاده شود که بهداشتی، قابل شستشو، ضدزنگ و ضد خش است.

این سیستم‌ها وجه تمایز شیر سردکن
با یک مخزن ساده نگهداری هستند

خوب جای خواب مهمان چند روزه مان باید کاملا خنک باشد. شیر از لحظه خروج از بدن دام، دمای وحشتناک بالایی دارد و اصلا به همین خاطر است که مهمان‌های ناخوانده میکروارگانیسمی به سراغ شیر می‌آیند.

شما باشید چه می‌کنید؟ مسلما چاره کار یک کولر خنک کننده است که باید روشن شود و گرما را از بدن شیر در بیاورد.

شیر سردکن مجهز به سیستم برودتی متشکل از کمپرسور و کندانسور است و البته فراموش نکنیم لوله‌های اواپراتور که عین تارهای عنکبوت به دور مخزن پیچیده شده اند.

داستان خنک سازی به این قرار است که گاز مبرد دستگاه توسط کمپرسور فشرده شده و به سمت کندانسور منتقل می‌شود. کندانسور این گاز داغ فشرده شده را، خنک کرده و به حالت مایع در می‌آورد. حال این مایع کجا جریان دارد؟ بله دقیقا. داخل لوله‌های اواپراتور اطراف مخزن.

و اما بحث شیرین ماجرا. جایی که شیر علاوه بر جای خنک نیاز به چرخش و سیر و سیاحت هم دارد که  این کار برعهده سیستم همزن دستگاه است. 

شیر سردکن با داشتن موتور همزن گیربکس دار می‌تواند شیر خنک را به آرامی به گردش دربیاورد. در این صورت علاوه بر اینکه تمام نقاط شیر به یک اندازه خنک می‌شود و هیچ جای شیر دلخور خنک نشدن نخواهد بود؛ بلکه در غیر این صورت چربی ‌های شیر ممکن است ته نشین شده و مجددا کیفیت شیر دچار تغییر شود. 

 

خوب شیر، مهمان چند روزه شیر سردکن خواهد بود؟

اگر درست حدس زده باشید با دستگاهی روبرو هستیم که شیر را برای مدت چندین روز می‌تواند سالم نگه دارد. ولی آیا میکروب‌ها برای همیشه‌ی خدا از داخل شیر حذف شده‌اند.

نخیر جانم خیلی ها شیر سردکن را با دستگاه پاستوریزاتور اشتباه می‌گیرند و فکر می‌کنند که شیر سردکن دستگاهی برای نابودی میکروارگانیسم هاست. با این دستگاه شما می‌توانید برای چند روز میکروب‌ها را غیرفعال نگه دارید و اجازه رشد و تکثیر را به آن ها ندهید. برای بیشتر از این چند روز شرمنده‌ایم؛ میکروب‌ها، قدرتمندتر از همیشه باز خواهند گشت و آن وقت باید شیر خود را دور بریزید.

شیر تنها برای حداکثر 3 روز مسافر مهمان خانه شیر سردکن ما خواهد بود. البته شیر اگر پاستوریزه شود به دلیل نابودی میکروارگانیسم‌ها، زمان ماندگاری بالاتری خواهد داشت و می‌تواند برای چند روزه دیگر هم مهمان شیر سردکن بماند.

 

چه دمایی، میکروب های شیر را فلج و زمین گیر می‌کند؟

شاید اولین بار است که با سایت هیمورا آشنا می‌شوید. به قول ما هیمورایی‌ها اولین خان لبنیاتی، مبارزه با میکروب‌های داخل شیر است که تهدیدی جدی برای زندگی شیر هستند. در واقع شیر سردکن دستگاهی است که در خط مقدم مبارزه با این میکروب‌ها قرار دارد و به نوعی به عنوان اولین سنگر لبنیاتی مطرح و شناخته می‌شود.

اول شما شیرتو سالم نگه دار بعد هر کاری خواستی باهاش بکن. شیرسردکن میگه که دوست لبنیاتی کار عزیز شما شبو آسوده بخواب من بیدارم.

خوب در چه دمایی می‌توان خیالمان از بابت غیر فعال بودن میکرو ارگانیسم‌ها راحت می‌شود. بنا به قول قریب به اتفاق لبنیاتی کارها، بهترین دما برای حفظ و نگهداری شیر داخل شیر سردکن دما بالاتر از نقطه انجماد و در حدود 4 درجه سانتیگراد است.

حربه‌‌ای که شیر سردکن از آن استفاده می‌کند، ترموستات تنظیم دمایی است؛ قطعه‌ای که هم دمای لازم برای نگهداری شیر را می‌توان توسط آن تنظیم کرد و هم میزان مصرف انرژی دستگاه را با آن می‌توان مدیریت کرد. خوب دلیل؟

با رسیدن دما به میزان تعیین شده، دستور خاموش باش به سیستم برودتی صادر می‌شود و موتور کمپرسور به اصطلاح اتوماتیک می‌کند.

پس آقا چی شد شما شیر رو می ریزی داخل شیر سردکن، دربش رو می‌بندی. دکمه روشن خاموش رو میزنی و همینطور دکمه موتور کمپرسور رو. دما روی عدد موردنظر تنظیم میکنی. باقیش دست شیر سردکن رو می‌بوسه.

شاید سوال براتون پیش بیاد که قراره شیر رو چجوری تخلیه کنیم؟ آیا باید درب مخزن رو هر دفعه باز کنیم که اینجوری هم هوا و میکروب ها به شیر مون بگن سلام!!! نخیر برادر شیر سردکن ها مجهز به شیر تخلیه کلاجی هستند. یعنی شما هر مقدار شیری که لازم داشته باشین، کافیه این شیر رو باز کنید.

اما اومدیم و یهویی پامون لیز خورد و به این شیر تخلیه خورد و اونوقت بله هر چی رشته بودیم پنبه شد. برای اینکه این اتفاقات ناخواسته پیش نیاد اومدن شیر تخلیه رو ضامن دار طراحی کردن.

 

قصه دو مخزن از کجا آمده است؟

یکی از اتفاقات جالبی که در دنیای شیر سردکن ها رخ داده، طراحی مدل‌های دو مخزن این دستگاه‌ها بوده است؛ که شاید بتوان از آن به عنوان اتفاق قرن در مورد این دستگاهها هم یاد کرد.

این قصه از جایی شروع شد که بسیاری از خریداران این تجهیزات نمی‌خواستند فقط شیر مهمان دستگاه‌هایشان باشد. به هر دامداری که سر می‌زدی ماشا… هر چند تا دام از انواع مختلف رو پرورش می‌داد. در این صورت شما بگید آیا فقط شیر سردکن تک مخزن میتونست جوابگو باشه. آیا باید تعداد زیادی شیر سردکن تک مخزن رو برای نگهداری شیر هر نوع دام بایستی عین قطار کنار هم می‌چیدیم. اینجوری که باید تا خود چین، شیر سردکن می‌خریدیم.

بله ماجرا اینجوری شد که طراحان و مهندسان به فکر ساخت داداش دوقلوی نوع تک مخزن افتادند. داداشی که با خود تک مخزن مو نمی‌زد.  

آقا خیلی طولش ندیم. شیر سردکن دو مخزن در واقع دو تا شیر سردکن تک مخزنه که عین سیب از وسط نصفش کردن. هر دو مخزن دارای سیستم‌های برودتی و همزنی مجزا، با ترموستات های جداگانه و نیز شیر تخلیه های کاملا جدا از هم هستند. اتفاق خوبی که کلی از مشکلات دامداران و لبنیاتی‌ها را حل کرد. می‌پرسید چه مشکلاتی؟ با ادامه داستان ما همراه باشید.

 

دو مخزن و فوایدی که وارد دنیای لبنیات شد

به نظر شما اولین فایده چه چیزی می‌تواند باشد. نام شیر سردکن خیلی ها را به اشتباه می‌اندازد که آقا این دستگاه فقط برای نگهداری شیر طراحی شده است؛ در حالیکه اصلا این طور نیست. این دستگاه علاوه بر شیر قابلیت نگهداری دوغ، آبمیوه و از همه مهمتر مایه بستنی با هر نوع غلظتی را داراست.

یک سوال مورد انتظار آیا شیر سردکن میتونه همزمان دو نوع ماده مختلف رو کنار هم نگهداری کنه؟ زدید تو خال. البته که میتونه. شما با این دستگاه میتونین همزمان دو نوع شیر دام مختلف مثل، گاو و گوسفند، بز، شتر و … رو داخل دو تا مخزن جداگانه کنار هم ذخیره کنین؛ بدون آنکه عطر و طعم همدیگر رو بگیرن.

کاش این قسمت رو دامدارای محترم مون بخونن. خیلی وقت ها تو دامداری‌ها پیش میاد که شیر دام ها در دو نوبت مختلف دوشیده میشه. مثلا یک نوبت صبح و یک نوبت عصر. در این صورت شما نمیتونین که این شیرهارو روی هم بریزین و میکروب هارو خوشحال کنین.

البته فروشگاه های لبنیاتی هم با این موضوع بیگانه نیستند. بعضی وقت‌ها ممکنه شیر یکبار صبح و یکبار عصر به دستشون برسه و تنها موجودیشون هم یک دستگاه دو مخزنه هس.

مورد سومی هم که ممکنه تو کارگاه‌های لبنیاتی پیش بیاد. این مورد رو اجازه بدین به عنوان اشانتیون در قسمت پایانی بهش اشاره کنیم. البته اگه افتخار همراهی با متن مارو تا انتها بدین. ببخشین دیگه مجبور هستیم تا آخر سرتون رو به درد بیاریم.

میکروب‌ها مترصد فرصت هستند و با کوچکترین جرقه میتونن انبار شیر سردکن رو منفجر کنن. پس بیخودی بهانه دست این جونورا ندین و هر چه سریعتر شیر سردکن دو مخزن رو به ویترین فروشگاه لبنیاتی تون و یا مرکز پرورش دامتون اضافه کنین.

گاهی وقت ها شیر سردکن دو مخزن نقش ناجی تمام عیار را بازی می‌کند

ممکن است بگویید که کار شیر سردکن فقط خنک نگهداشتن شیر است و بس. نه برادر این وظیفه بدیهی هر شیر سردکن است و ماجرا خیلی مهمتر از این حرف‌هاست.

شما با شیر سردکن دو مخزن میتونین هم مصرف 2 برابر کمتر انرژی را تجربه کنید، چجوری؟ خوب معلومه شما دو تا مخزن جدا دارید که از سیر تا پیازشون از هم جداست. مثل دو تا همسایه که با هم قهر هستند. البته سوء تفاهم نشه ها. منظور اینه که عملکرد یک بخش تاثیری روی بخش دیگر ندارد. حال این یعنی چی؟

خوب فرض کنین که شیر و دوغ رو داخل دو تا مخزن ریختین. حالا باید دمای هر دو مخزن رو، روی یک دما باید قرار بدین. نخیر. مجزا بودن هر دو سیستم باعث شده که شما برای هر مخزن، دمای جداگانه تعریف کنین. خوب شاید بگین اینکه چیز خاصی نیست. بله همینطوره ولی خوب به وقتش زمانی که دمای هر مخزن به میزان موردنظر رسید، عملکرد اون بخش متوقف میشه. در این حالت هم تو مصرف انرژی صرفه جویی کردین و هم تو وقت و گذر زمان.

البته موضوع به همین جا ختم نمیشه ها. شاید اون اتفاق ناگواره یهو پیش بیاد. یعنی عملکرد یکی از بخش ها به هر دلیلی با مشکل مواجه بشه. در این صورت علم شیر سردکن باید بخوابه؟ نخیر به خاطر مجزا بودن هر بخش، شما میتونین همچنان از بخش سالم دستگاه استفاده کنین. اینجوری دیگه لنگ کارتون نخواهید بود.

حتی میتونین تنها از یک بخش استفاده کنید و بخش دیگه کاملا خاموش باشه. بستنی فروشی‌ها عاشق این مورد میشن. برخی اوقات پیش میاد که شیر به دستمون نرسیده و تنها مایه بستنی داریم. در این صورت میتونین به مخزن نگهداری شیر بگین شب بخیر و تنها مخزن مایه بستنی رو روشن نگهدارین.

 

کاش برای یکبار هم که شده به توصیه کارشناسان هیمورا گوش دهید.

برخی از مشتریان چشم نخورند. می‌خواهند تو خرید هر دستگاهی صرفه جویی ارزی داشته باشند. یکی از آخرین شاهکارهای این دوستان، درخواست خرید شیر سردکن دو مخزن تنها با یک موتور کمپرسور است. هر چه هم که واقعیت ماجرا رو به آن ها گوشزد میکنی، انگار نه انگار!!!

خوب حالا داستان چیه. نگو این دوستان میخان با کاهش تعداد موتور کمپرسور به یک عدد، کمی هزینه خرید دستگاه رو پایین بیارن. یکی نیست بگه که آقا موتور کمپرسور مگه الکیه که من دو تا نمیخام یکی بدین. اونم تو چه دستگاهی، شیر سردکن دو مخزن!!!!

بار اصلی و سنگین سرمایش دستگاه بر روی کمپرسور است. کمپرسور تنها جایی است که نباید اصلا خساست به خرج دهید. شما باید تا می‌توانید قدرت موتور کمپرسور خود را بالاتر درخواست کنید تا در زمانهای موردنیاز، دستگاه کم نیاورد و زیر فشار له نشود. حالا بعدا میگوییم که چه زمانی؟

گیریم که ما یک کمپرسور روی دستگاه دو مخزن قرار دادیم. در این صورت مخاین شیر و دوغ رو تو یک دما تنظیم کنین. مخزن محتوی شیر که تکلیفش مشخصه باید رو دمای 4 درجه تنظیم کنید. ولی شاید دوست نداشته باشید که دوغ روی همین دما تنظیم بشه. اصلا اشتباه کنید و دمای مخزن دوغ رو روی 10 درجه قرار بدین. در این صورت چون دستگاه یک کمپرسور داره، با رسیدن دما به این میزان، عملکرد کمپرسور و کل دستگاه متوقف می‌شه. اونوقت شما می‌مونید و شیرهای خرابی که به شما نگاه می‌کنن.

شاید بگین که ما فقط میخایم شیر و یا دوغ رو داخل این دستگاه ها قرار بدیم. قبول!!! کمپرسور که باید زحمت خنک کنندگی هر دو مخزن رو به دوش بکشه رو کجای دلمون بزاریم. مسلما تو کوتاه مدت کمپرسور به دردسر خواهد افتاد و احتمال استهلاک آن بالا خواهد بود. شاید برای اینم بگین که موتور کمپرسور رو خیلی قوی تر انتخاب میکنم. اینجوری که قیمتش گرونتر هم در میاد.

خوب آقا اصلا چه کاریه از همون اول دو تا موتور جداگانه سفارش بدین و خیال خودتون رو راحت کنین. کاری که با اما و اگر شروع بشه آخر و عاقبت خوشی نداره.

نوش دارو پس از مرگ سهراب:
حکایت کسانی که موتور کمپرسور ضعیف برای شیر سردکن انتخاب کرده‌اند

خوب اگه گفتید شیر تازه‌ای که از بدن دام بیرون می‌آید چند درجه است؟ بله درسته چیزی در حدود 35 درجه سانتیگراد. دمای بالایی است نه!!! انگار وسط بیابون زیر دوش آب گرم بروید. خوب ظاهرا این دما جان می‌دهد برای میکروب بازی. نه؟

اینجارو باید دامداران محترم قشنگ گوش بدن. دوست عزیزی که می‌خواهی شیر تازه دوشیده شده رو سریعا خنک کنی. شیرسردکنت باید موتور کمپرسور به مراتب قوی تر از نوع معمولی داشته باشه. بالا چی گفتیم؟ دمای مناسب برای نگهداری شیر 4 درجه است. شیر سردکن که نمیتونه معجزه کنه و یهو دمای شیر رو از 35 به 4 درجه کاهش بده. نیاز به امکانات ویژه ای داره که اصلی ترینش موتور کمپرسور تقویت شده به اندازه 30 الی 40 درصد نسبت به نوع معمولی آن است.

پس نگید نگفتیم ها. حتی شما دوستی که فروشگاه لبنیاتی داری. ریسک نکن و از همان ابتدا موتور کمپرسور دستگاهتو قوی تر انتخاب کن که کار از محکم کاری عیب نمیکنه. درست است که شیر در دامداری‌ها دمای بالایی داره و چاره ای جز راهکار بالا نداریم. ولی در لبنیاتی‌ها شیر مسلما با دمای کمتری به دست فروشنده های لبنیاتی می‌رسه و شاید نخواهند که خیلی روی این موضوع حساس شوند.

2 عدد شیر سرد کن هیمورا

بهترین جاهایی که شیر سردکن به درد می‌خورد!!!

همه چیزهایی که اشاره شد به یک طرف. این جمله ای که می‌خواهیم بگوییم به یک طرف. شیر سردکن با گوشت و خون هر واحد تولیدی لبنیات عجین شده است. به عبارت دیگر شما برای راه اندازی هر کارگاه لبنیاتی اول از همه به وجود یک شیر سردکن در حجم و ظرفیت مناسب نیاز دارید.

خوب فرقی ندارد که شما بخواهید شیر را بپزید، پاستوریزه و هموژنیزه کنید و یا به ماده‌ لبنیاتی دیگری تبدیل نمایید. مسیر اول شما از جاده شیر سردکن می‌گذرد.

یکی از شروط اصلی برای تولید محصولات لبنیاتی با کیفیت، داشتن شیر سالم و باکیفیت است که این امر تنها با نگهداری شیرخام و یا پاستوریزه داخل شیر سردکن میسر می‌شود.

دامداری‌های بزرگ و صنعتی، مزرعه های پرورش دامی کوچک، فروشگاه‌های شیر، بستنی فروشی‌ها و البته کارگاه‌های ماست بندی، تولید کنندگان پنیر، کارگاه‌های فرآوری مایه بستنی از جمله مکان‌هایی هستند که می‌بایست نام شیر سردکن را به لیست خرید محصولات خود اضافه کنند. 

اما برویم سراغ اشانتیونی که بالاتر در موردش وعده دادیم. این مورد به موضوع تولید سرشیر بر می‌گردد. این مورد رو با یک مثال توضیح می‌دهیم. سرشیر از موادی است که از ترکیب شیر و خامه در اثر حرارت و برودت به دست می‌آید.

در کارگاه لبنیاتی شما مسلما روزانه شیر با حجم معینی به دست تان می‌رسد؛ مثلا فرض کنید حدود 500 لیتر. بلافاصله این شیر باید داخل شیر سردکن منتقل شود. در پروسه تولید سرشیر قسمتی از این شیر، دست نخورده باقی می‌ماند. ولی قسمت دیگر، بایستی خامه گیری شود. شیر بعد از خامه گیری به شیر کم چرب و خامه تبدیل می‌شود. این خامه به دست آمده مجددا بایستی به شیر دست نخورده اضافه شود. مسلما شیر اولیه خامه گیری نشده باید همچنان داخل شیر سردکن نگهداری شود تا موعد استفاده آن فرا برسد.

پس می‌بینید که استفاده شیر سردکن تمام بشو نیست و تا پایان فرآیندهای لبنیاتی همچنان همراه شما خواهد بود.

هیمورا تولید کننده انواع دستگاه های لبنیاتی

راستی، می‌دونستی توی ظرفیت‌های زیاد شیر سردکن، شکلش هم عوض میشه؟ اصلا چرا؟

اصلا خبر داشتی از این موضوع؟ بیا تا بهت بگم. ببین توی ظرفیت‌های پایین‌تر مثل 100 لیتری تا 1000 لیتری شکل شیر سردکن یه چیزه. ظاهری مستطیلی داره و کاملا هم طراحی کاربردی داره. این مستطیلی بودنشون باعث میشه که راحت توی فضای کاری شما جا بشن و شستشوی راحتی هم دارن. خب ممکنه محیط کوچیک باشه و اینجوری دستگاه راحت جا می‌گیره. و نسبت به ظرفیتی که شیر سردکن داره، خنک‌سازی خیلی خوب انجام میشه طبق شکل مستطیلی. اینم بگم که این ظرفیت‌ها چرخ‌هایی دارن که خیلی راحت بتونید از این ور به اون ور جابه‌جاشون کنید. ولی خب، خیلی هم اینکارو نکنید دیگه یه جا رو براش در نظر بگیرید و تمام. ولی نکته جالب‌تر رو در ادامه میگم.

وقتی حجم و ظرفیت دستگاه شیرسردکن بیشتر میشه، باید تغییری هم در ظاهر و شکلش ایجاد بشه. چرا؟ خب می‌گم بهت. ببین توی ظرفیت‌های 1500 لیتر به بالا که حجم‌هاشون زیاده، شکل دستگاه به صورت استوانه‌ای افقی هست. چرا اینطورین حالا؟ چون که به پایداری و استحکام قوی‌تری برای بدنه نیاز داریم. خب حجم هم بالاست و فشار و وزن شیر به دیواره‌ها بیشتر میشه. پس باید ضخامت جداره‌ها هم بیشتر بشه. و این شکل استوانه‌ای شیر سردکن باعث میشه فشار یکنواخت توزیع بشه و فقط به یه قسمت فشار نیاد! نگران شستشوی این مدل‌ها هم نباشید. طوری طراحی شدن که نسبت به ظرفیتشون شستشوی راحتی هم داشته باشن. درکل هم بگم که استوانه‌ای بودن توی ظرفیت‌های بالا باعث میشه که عملکرد دستگاه بالا بره و برودت یا همون سرمای اون حفظ بشه. یعنی دقیقا چیزی که لازم دارن! این مورد هم که موتور این ظرفیت‌ها خیلی قویه مشخصه و نیاز به گفتن نداره.

واژه ای به نام "دست دوم" که گریبان گیر لبنیاتی کارها شده است

من نمی‌دانم دست دوم و کارکرده را چه کسی برای اولین بار مطرح کرد. آقا جان من با شیر شوخی نکنید. چه کسی گفته که یک دستگاه شیر سردکن دست دوم می‌تواند برای نگهداری شیر مناسب باشد. اصلا تا بحال فکر کرده‌اید که موضوع خنک سازی شیر چقدر مهم و حساس است. ذره ای سهل انگاری می‌تواند به پلمپ شدن فروشگاه لبنیاتی شما و حتی خرابی سرسام آور سایر محصولات لبنیاتی شما بیانجامد. باز می‌پرسید چرا؟

خوب دار و ندار یک شیر سردکن موتور برودتی و سیستم همزن دستگاه است. تقریبا بالای 90 درصد خرابی این دستگاه هم به این دو سیستم بر می‌گردد. حتما کسی که قصد فروش شیر سردکن خود را دارد تا جای ممکن از این دستگاه زبان بسته کار کشیده و مسلما قسمت‌های حساس آن بی عیب و ایراد نیست.

اصلا همه این ها به کنار چطور ریسک می‌کنید که حیات شیر خود را به دستان دستگاه دست دوم بسپارید. دستگاهی بدون ضمانت و گارانتی که در صورت وجود هر نوع  نقص و ایراد، زحمت تعمیر آن بر عهده خود شما خواهد بود. فرض کنید که 1000 لیتر شیر داخل این دستگاه ریخته‌اید و یهویی این دستگاه قلب بایسته. اینجوری که الفاتحه.

اصلا این موضوع هم به کنار. مگر شما وقت و هزینه و سرمایه خود را از کنار جوب پیدا کرده‌اید. می‌دانید که جنس دست دوم همواره یک جای کارش می‌لنگد. لذا احتیاط شرط عقل است. مواظب باشید که با طناب پوسیده یک شیر سردکن دست دوم به چاه نیافتید. از ما گفتن بود امیدوارم از شما شنیدن باشد.

 

به نام خدا شیر سردکن هستم از هیمورا

خوب تا اینجا فهمیدیم که باید شیر دام را به دستان مبارک شیر سردکن بسپاریم. خوب این شیر سردکن را از کجا بخریم؟

راستی می‌دانستید که هیمورا یکی از تولیدکنندگان تمام دستگاه‌های لبنیاتی در کشورمان است. هر دستگاهی که فکرش را کنید نام و نشان هیمورا بر پیکره آن نقش بسته است.

  • شیر سردکن های تک مخزن و دو مخزن
  • گرمخانه‌های ماست بندی
  • سپراتورهای شیر
  • انواع پاستوریزاتورهای پلیتی و مخزنی (پروسس تانک)
  • هموژنایزرهای هد دار
  • سیستم های تولید و آبگیری پنیر
  • کره‌گیر و دوغ زن در مدل‌های خانگی تا صنعتی
  • دستگاه های فرآوری کشک
  • دستگاه های فرآوری مایه بستنی پاستوریزه و هموژنیزه
  • دستگاه های کره گیری از خامه با عنوان “چرن”
  • و کلی تجهیزات لبنیاتی دیگر

هیمورا تمام تجهیزات خود را با نشان گارانتی و خدمات پس از فروش مدت دار عرضه می‌کند که مهر تاییدی بر اطمینان کاری خود و مایه دلگرمی برای خریداران خواهد بود. از طرفی امکان راهنمای خرید و مشاوره رایگان کسب و کار توسط همکاران بخش فروش و فنی هیمورا در طی ساعات کاری روزهای غیر تعطیل فراهم است. شما می‌توانید تمامی سوالات، نظرات و پیشنهادات خود در خصوص خود دستگاه‌ها، طرز کارکرد آن‌ها و سایر موارد را از این کارشناسان جویا شوید.

اما شیر سردکن‌های هیمورا. این تجهیزات در انواع لیتراژها تولید شده‌اند که مشخصات فنی و انواع ظرفیت ها در جدول زیر مشخص شده است:

 

ظرفیت شیر سردکن‌های هیمورا

خلاصه مشخصات فنی

1

شیر سردکن 100 لیتری

- ابعاد: 63 × 63 × 128
- قدرت کندانسور: یک سوم اسب بخار
- ضخامت مخزن: 0.8 میلی متر
-کمپراسور و الکتروموتور: امبراکو

2

200 لیتری

- ابعاد: 69 × 69 × 130
- قدرت کندانسور: یک دوم اسب بخار
- ضخامت مخزن: 0.8 میلی متر
-کمپراسور و الکتروموتور: امبراکو

3

300 لیتری

- ابعاد: 83 × 83 × 130
- قدرت کندانسور: یک دوم اسب بخار
- ضخامت مخزن: 0.8 میلی متر
-کمپراسور و الکتروموتور: امبراکو

4

500 لیتری

- ابعاد: 100 × 100 × 140
- تعداد موتور کمپرسور: 1 عدد
- قدرت موتور: سه چهارم اسب بخار

5

1000 لیتری

- ابعاد: 155 × 103 × 140
- قدرت کندانسور: 1.5 یا 2 اسب بخار
- ضخامت مخزن: 1 میلی متر

مشخصاتی که مشاهده می‌کنید، مربوط به کمترین تا بیشترین ظرفیت شیر سردکن‌های هیموراست. بسته به حجمی که برای کسب و کارتون نیاز دارید، با خیال راحت مناسب‌ترین را انتخاب کنید و نگران نباشید که نکند ظرفیت مورد نیاز شما را نداشته باشیم… اگرم هنوز مطمئن نیستی که کودوم مدل رو می‌خوای، نگرانی نداره که دوست عزیز! کارشناسان هیمورا منتظر تماس شما هستند تا کاملا رایگان مشاوره پیش از خرید بهتون بدن. خدایی ببین از هر لحاظی خیالتون رو راحت کردیما????

اما خب مشخصات شیر سردکن های دو مخزن هیمورا چی؟ اونارم میخواید بدونید؟ به روی چشم، در جدول زیر مشخصات فنی که باید بدونید رو از این دو مخزن‌ها گفته‌ایم.

انواع شیرسردکن هیمورا در یک ویژگی مشترک هستند. بنظرتون کودوم ویژگی؟ استیل مخزن! جنس جداره داخلی آن‌ها 304L هست و جنس جداره بیرونی هم از استیل 403 خش‌دار! چی از این بهتر؟ بهت قول میدم این استیل از زنگ زدگی و تغییر بافت شیر از این لحاظ برات جلوگیری کنه و سد محکمی باشه.

حالا بیا تا مشخصات شیر سردکن دوقلو هارم بهت بگم:

 

ظرفیت شیر سردکن‌های دوقلو یا دو مخزن هیمورا

خلاصه مشخصات فنی

1

شیر سردکن دو مخزن 200 لیتری

- ابعاد: 69 × 69 × 130
- قدرت موتور: 2 عدد یک سوم اسب بخار
- ضخامت مخزن: 8/0 میلی متر
- تعداد موتور کمپرسور: 2 عدد
- ظرفیت هر مخزن: 100 لیتر

2

دو مخزن 300 لیتری

- تعداد موتور کمپرسور: 2 عدد
- ظرفیت هر مخزن: 150 لیتر
- کمپرسور و الکتروموتور: امبراکو

3

دو مخزن 500 لیتری

- ابعاد: 96 × 96 × 140
- ضخامت مخزن: 8/0 میلی متر
- تعداد موتور کمپرسور: 2 عدد
- کمپرسور و الکتروموتور: امبراکو
- ظرفیت هر مخزن: 250 لیتر

4

دو مخزن 1000 لیتری

- ابعاد: 140 × 103 × 155
- تعداد موتور کمپرسور: 2 عدد
- کمپرسور و الکتروموتور: امبراکو
- ظرفیت هر مخزن: 500 لیتر

البته این موضوع هم تا یادمون نرفته بگیم که هیمورا شیر سردکن‌های پلیتی با ظرفیت 2000 لیتری هم تولید میکنه. اگه حجم شیری که دارین بالاست و فقط میخاین سریعا دماش خنک بشه، این مدل از شیر سردکن ها بسیار مناسبن.

از مشخصات این دستگاه‌ها می‌تونیم به این موارد اشاره کنیم:

  • ابعاد: 140 × 103 × 155
  • قدرت موتور کمپرسور: 5 اسب مدل بیتزر
  • قدرت کندانسور: 5.5 اسب نوین دو فن
  • فاقد مخزن
 

پیشنهاد ویژه هیمورا برای شما

صنایع ماشین سازی هیمورا بالغ بر 15 سال تجربه در زمینه تولید انواع دستگاه صنعتی و خانگی به خصوص تخصصی در زمینه تولید انواع دستگاه های لبنیاتی این پیشنهاد را به شما می دهد که قبل از هرگونه اقدام به خرید دستگاه های لبنیاتی ( به دلیل فنی بودن و داشتن ریزه کارهای فراوان) حتما مشاوره‌های لازم را با افراد مجرب در زمینه تولید انواع لبنیات را داشته باشید؛ بدین منظور هیمورا مجرب ترین کارشناسان لبنیاتی را گرد هم آورده تا شما قبل از سرمایه گذاری در زمینه تولید انواع لبنیات مشاوره های لازم را دریافت کنید تا در سرمایه گذاری دچار ضرر نشوید؛ جالب اینجاست تمامی مشاوره های تخصصی کسب و کاری و فنی انواع دستگاه رایگان می باشد که شما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهرمند شوید
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.